Apie mane

Mano nuotrauka
From passion to passion. [Because Tomorrow never came.]

trečiadienis, kovo 7

Virtuvė. [Pasta su brokoliais ir pievagrybiais] ir šiaip - Gyvenimas.

Pragyventoji šios dienos dalis buvo graži. O nuo ko priklausys kita dalis? Negi nuo manęs? Omg. Atsakomybė net prieš pačią save, kai taip svajoji apie hedonistišką Didįjį Nieką. Nors keistas jis toks, tiek daug aistrų savyje talpinantis. Paradoksai paradoksiukai. (Prisiminiau tą sausainį.. Roksą roksiuką) 

Vasara Rodo saloje, o ruduo Romoje. Kartais realybė net tobulesnė už svajonę. 
Yeah. Sometimes reality is better that dream. You still keep Smile? 

It is mine dinner. And broccoli and mushrooms and garlic tagliatelle parmesan... It was really perfect. 


Pasta su brokoliais ir pievagrybiais

*garuose virtas brokolis (mažiau nei pusė visos daržovės galvos.. kaip čia kitaip išsireikšt)
*trys dideli pievagrybiai pjaustyti riekutėmis
*trys skiltelės susmulkinto česnako
*ketvirtadalis sviesto gabaliuko
*trys tagiatelle makaronų.. gniužulai(?)
*parmezano kaip prieskonio (tai jau kažkada buvau apkalbėjus čia)
*petražolių lapukai
*druska

Sudedam virti brokolius, o per tą laiką užsiimam su grybukais. Į gerai įkaitintą sviestuką sumetam česnakus ir labai trumpai pakepinam, kol pasklinda tas malonusis kvapas (šiame įraše stereotipiškai laikysiuosi nuomonės, kad malonus kvapas yra nesudegusio česnako), tada sudedam grybus viską apkepam. Kažkuriuo metu iš jų išsiskirs daug skysčio, tada reiktų apibarstyti druska, uždengti dangtį, primažintį ugnį ir leisti troškintis. Brokolių jokiu būdu negalima pervirti. Nežinau kaip papasakot, bet juos nukeliam nuo ugnies, kai jie dar makaroniškai al dente :) Kažkuriuo metu brokolius reikia sumaišyti su visaip ištroškusiais grybukais ir petražolėmis. Nuoširdžiai nežinau kuriuo, nes gaminau tai pirmą kartą ir laiko subtilybių atrasti nespėjau. Tokia pati situacija ir su makaronų virimu. Bet kažkaip ateityje žadu įsigudrinti viską ištobulinti momentais :) 

Ant makaronų sudedam gautą troškinuką ir apibarstom parmezanu. Štai ir viskas. Laikas mėgautis tuo, kas nuostabu.

Pastabos: jei grybų bus daugiau nei brokolių tai nebus gerai. Nes, kaip žinia, grybų itin intensyvus skonis gali trukdyti mėgautis nuostabiu brokolių švelnumu. 
Petražolės yra būtinos. Nieko nežinau. Tiesiog tai supratau šiandien. Labai jau gerai sudera :)
Kodėl tagiatelle? Nes jiems akcija IKI. Juokauju. Labai rūpėjo pabandyti. Ir patiko. Esu tikra, kad spageti čia niekaip netiktų. Gal ingridientų masteliai netie... 


Labai gražiai šiandien pro čia ėjau namo. Toks pavasaris, tokia saulė, tokia architektūra, toks dangus.

Ir dar.  Itin netyčia atradau vieną iki begalybės seną nuotrauką. Toks buvo mano kambarys  2006 metais. Seniai. Aštunta klasė.  Nuotraukos ant palangės, pirmieji kolekcijos katinai, pirmieji žoliavimo ir raganavimo ženklai, pirmasis ir paskutinysis juodai nudažytas radiatorius. Mirtinai raudona. 
  

2 komentarai:

  1. Žinai, esu gan mėgstanti gaminti, ar (kaip čia pasakius...) biški kulinarė, nu bet pastos NIEKAD negaminau. Ir nežinau kodėl... Kątik nusprendžiau- receptą skolinsiuos iš tavęs! :D Gal ir ne šį, nes esu ne itin didelė brokolių gerbėja, bet skolinsiuos.
    Ir pabaigai, norėčiau pamatyti, kaip atrodo tavo kambarys dabar. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, aš pati dar tik atradinėju mokaronus, bet kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad tai - nuostabus produktas xDD Nėra iš ko čia dar rinktis skolinimuisi, mat kurį laiką buvau "sėdus" ant pastos su pomidorais, tai ir jokių receptų neatradau. Bet dabar mintyse turiu visokių gardžių makaroninių užmačių, ir pažadu, kad bus gerai xD
    O kambario dabartinio ft galėsiu pabandyt padaryt. Kai tik susitvarkysiu xDD

    AtsakytiPanaikinti