Apie mane

Mano nuotrauka
From passion to passion. [Because Tomorrow never came.]

šeštadienis, kovo 17

Virtuvė. [Pasta simoniana arba mažutis apkepėlis]

Pabėgimas kvepia sušikta laisve. Velniop. Pabėgimas ir yra tik pabėgimas. O vienas neatliktas darbas gali atimti visus svajonių išsipildymus. Taip, kad susirašom darbus ant didelių gražių lapų, suskirstom visus papunkčiui ir toliau gyvenam. Jeigu patikėjot tuo, ką parašiau, tai jūsų naivumo lygis pasiekė kritinę ribą. 

O čia receptukas. Klaikiai sulietuvinta Italija. Be jokių al dente. Beveik kyla noras šitą užpatentuot ir išparduot. Nes nu jau toks geras. Labai prašau, pasigaminkit. Jums patiems nuo šito bus tik geriau. 
,

Pasta simoniana

*250g spageti makaronų - būtinai, kaip įprasta, storiausi iš siūlomų, o šitam receptui dar ir išvirti "2 min after al dente"
*vienas didelis pusžiedžiais supjaustytas svogūnas
*pusė skardinės žalių alyvuogių be kaulo, kad neišsilaužytumėt dantų. O jei pridėtumėt dar šiek tiek ir juodų, tai iš vis kaip gražu taptų...
*500ml nepjaustytų pomidorų savo sultyse. Aš naudojau močiutės gamintus, padruskintus ir papipirintus, aišku tai yra tobulas variantas, bet esu įsitikinusi, kad puikiai tinka ir parduotuviniai. Tik juos dar reiktų suketvirčiuoti. 
*ketvirtadalis sviesto gabaliuko
*petražolės šviežios
*daug džiovinto baziliko
*pipirų
*druskos
*parmezano patarkavimui ant viršaus arba paprasto fermentinio 200g, jei esat nusiteikę patriotiškai apsiryti

Tai gi. Sviestuke kepinam svogūnų žiedukus ir alyvuoges. Užbarstom druskos, pipirų. Kepinam, kol svogūnas suminkštėja ir pabąla, bet neapskrunda. Į alyvuoges dėmesio kreipti nereikia, joms visada gerai. Sukrečiam ką tik išvirusius makaronus ir labai viską išmaišom. Tada nedelsiant supilam pomidorus su visomis sultimis ir vėl išmaišom. Viską vyksta ant didelės ugnies, kad mažiau troškintųsi ir daugiau keptų. Kai kažkiek nugaruoja pomidorų sultys, viską gausiai apibarstome baziliku ir petražolėmis. Paliekame, kad keptų, kol visai išgaruos sultys ir apačioje susidarys gelsvai rusva makaroninė plutelė. Visai plonytė ir be jokio degėsio. Nes kai maitiniesi sveikai, tokią nedidukę nuodėmę sau leisti yra labai gera. Galiausiai aptarkuojame viską parmezanu ir dedame į lėkštę. 

Išeiga maždaug dviem žmonėm, bet aš ką tik suvalgiau viską viena ir esu labai laiminga, nors akivaizdžiai buvo per daug. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą