Apie mane

Mano nuotrauka
From passion to passion. [Because Tomorrow never came.]

ketvirtadienis, vasario 23

Virtuvė. [Burokėlių salotos]


Pavasaris kažkaip neišvengiamai artėja. Draugai Čipolinai vėl įsitaiso ant palangių, o už lango ir lyja ir sninga ir vėjai pučia. Šiandien kažkaip labai džiugu būti namuose.


Jau dvi dienas labai skaniai valgau ir labai džiūgauju, kad užvakar atsiminiau šitą receptuką. Anksčiau kažką panašaus pirkdavau iš IKI, bet mano jautriam organizmui ir idėjiškai "sveikuolio" psichikai sudėtyje esantis actas sukeldavo nemažai problemų. Gaminau gaminau, fantazavau ir gavau truputį naują, truputį seną ir neabejotinai sveiką patiekalą. 

Burokėlių salotos

500 g virtų burokėlių,
250 g raugintų kopūstų,
250 g šaldytų ir išvirtų žirnelių,
3 virtos morkos,
1 svogūnas,
3 virtos bulvės,
sėmenų aliejus,
truputis druskos,
vienas petražolės lapas, kad būtų fotgeniškiau. 

Gaminti klaikiai paprasta. Kai ką išsiverdam namie, kai ką nusiperkam jau virtą, viską supjaustom - kuo smulkiau tuo gardžiau. Tiesa, bulvėm išimtis, jos skanesnės, kai pjaustomos stambiau. Viskas. Ir būtinai sėmenų aliejus. Labai pagražina skonį. Smagu, kad jokių prieskonių čia nebereikia. Daržovės viską sutvarko tobulai. Galėtų ir druskos nebūti, jei bulvės būtų šviežios ir virtos garuose. O apie morkas - manau, padariau klaidą, virdama jas nenuluptas. Čia tas skonis netinka ir net trukdo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą